
Η Θρεπτική αξία του μελιού
Το μέλι ως φυσική τροφή που παράγεται από τις μέλισσες περιέχει πάνω από 180 φυσικά συστατικά. Και ενώ η γεύση, το άρωμα και το χρώμα του, διαφοροποιείται αναλόγως με το φυτό προέλευσης, τις κλιματικές συνθήκες και τα επίπεδα υγρασίας των περιοχών του "τρύγου", οι διαφορές στην θρεπτική του αξία δεν είναι μεγάλες. Η χημική σύνθεση του μελιού είναι σχεδόν η ίδια σε όλα τα μέλια.
70 - 80%
Υδατάνθρακες
0,17% κατά μέσο όρο
Μέταλλα και
Ιχνοστοιχεία

Ένζυμα σε μικρές ποσότητες
Aπό τους αδένες των μελισσών, και είναι αυτά που μετατρέπουν το νέκταρ και το μελίτωμα των φυτών σε μέλι.
16 - 17%
Νερό
Σε πολύ μικρές
ποσότητες
Πρωτεϊνες &
Αμινοξέα
Μικρές ποσότητες
βιταμινών
κυρίως Α1, Β1, Β6, Β12, C, D και E
Αυτό που καθιστά το Thymeli, ως τόσο ξεχωριστό είναι το υψηλό ποσοστό περιεκτικότητάς του σε γυρεόκκοκους θυμαριού που αγγίζει το 65 - 80% κατά μέσο όρο. Εμπλουτίζοντας το μέλι με την γεύση και το άρωμα του θυμαριού, και κυρίως με τις τονωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού.
